miercuri, 17 septembrie 2008

ARBITRUL PENSIILOR PRIVATE: CRIZA DIN SUA NU VA AFECTA ROMANIA

Nici AIG Fond de Pensii si nici piata pensiilor private din Romania nu sunt afectate de criza financiara care afecteaza acum piata americana, au tinut sa precizeze reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Acestia au explicat ca activele fondurilor de pensii care activeaza in Romania sunt separate de cele ale administratorilor.

Potrivit CSSPP, contributiile participantilor la sistemul de pensii sunt puse la adapost de orice dificultati prin care pot trece, la un moment dat, administratorii fondurilor de pensii private sau actionarii acestora. Potrivit legislatiei, nicio operatiune cu activele fondului nu poate fi efectuata fara acordul depozitarului, institutie care este supravegheata si controlata de Banca Nationala a Romaniei, informeaza The Money Channel.

Un anunt similar a facut si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, institutia precizand ca indicatorii de solvabilitate si lichiditate ai celor doua societati romanesti de asigurare care au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului american AIG - respectiv AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania- respecta cerintele prevazute de reglementarile prudentiale in vigoare.

Sursa: Ziare.com
--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata