marți, 9 decembrie 2008

RCA 2009. CSA ANUNTA SOCIETATILE CARE VOR PRACTICA RCA IN 2009

In urma analizarii documentatiilor depuse de catre societatile de asigurare in conformitate cu prevederile art.4 alin.(2) din normele puse in aplicare prin Ordinul nr.20/2008, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat toate cererile de mentinere, pentru anul 2009, a autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA.

Astfel, societatile pentru care au fost aprobate cererile de mentinere a autorizatiei de practicare a RCA sunt:

1. ABC ASIGURARI - REASIGURARI S.A.
2. ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI S.A.
3. ASIBAN S.A.
4. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.
5. ASIGURAREA ROMANEASCA - ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
6. EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
7. BCR ASIGURARI S.A.
8. BT ASIGURARI TRANSILVANIA S.A.
9. CARPATICA ASIG S.A.
10. CLAL ROMANIA ASIGURARI REASIGURARI S.A.
11. GENERALI ASIGURARI S.A.
12. INTERAMERICAN ROMANIA INSURANCE COMPANY S.A.
13. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
14. OTP GARANCIA ASIGURARI S.A.
15. SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE - REASIGURARE ASTRA S.A.

Deciziile prin care s-a aprobat mentinerea autorizatiei de practicare a RCA, pentru anul 2009, au fost comunicate societatilor de asigurare mentionate mai sus, in data de 8 decembrie a.c., cu exceptia UNITA VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

Reamintim faptul ca, prin Decizia nr.1063/25.11.2008, societatea UNITA VIENNA INSURANCE GROUP S.A. a fost sanctionata cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii de asigurare si/sau de reasigurare, drept pentru care aprobarea mentinerii de practicare a RCA nu va fi comunicata inainte de revocarea deciziei mai sus mentionate.

Potrivit prevederilor Normelor puse in aplicare prin Ordinul nr.20/2008, odata cu cererea de mentinere a autorizatiei de practicare a RCA, societatile de asigurare au avut obligatia de a notifica Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor inclusiv tarifele de prima pe care si le-au stabilit si pe care urmeaza sa le practice pentru anii 2009 si 2010.

In conformitate cu legislatia din domeniul asigurarilor obligatorii RCA, societatile de asigurare pot practica tarifele de prima comunicate Comisiei cel mai devreme dupa 30 de zile de la notificare si au obligatia de a le publica atat pe site-urile proprii, cat si la sediile sociale si unitatile lor teritoriale.

Sursa: www.bursaasigurarilor.ro
--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata