joi, 29 ianuarie 2009

CSA AR PUTEA AUTORIZA PATRU COMPANII DE ASIGURARI DE VIATA

Arbitrul asigurarilor are in prezent in vedere cereri de a intra pe piata asigurarilor de viata de la patru societati - BRD Asigurari de Viata, Credit Europe Life, Ergo Asigurari de Viata si Uniqa Asigurari de Viata, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

"Cea mai mare provocare in perioada viitoare, in ceea ce priveste asigurarile de viata, o reprezinta recapatarea increderii populatiei", a precizat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, citata de NewsIn.

Aceasta se asteapta la o incetinire a ritmului de crestere a asigurarilor in acest an, in special a asigurarilor de viata unit-linked (asigurari cu componenta investitionala), pe fondul randamentelor slabe ale acestora din urma.

In perioada dificila care urmeaza, abordarea capabila sa sprijine piata asigurarilor este pastrarea si fidelizarea clientilor existenti si sporirea eforturilor pentru atragerea de noi clienti pe segmentul de retail.

Toncescu a mai precizat ca orientarea pe segmentul corporate nu mai este privita ca un avantaj in perioada urmatoare, avand in vedere ca, in conditiile restrangerii bugetelor angajatorilor, asigurarile corporate vor putea inregistra un declin.

Sursa: www.bursaasigurarilor.ro
--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata