marți, 4 noiembrie 2008

ASIGURAREA LOCUINTEI A DEVENIT OBLIGATORIE

Asigurarea locuintei impotriva dezastrelor naturale a devenit obligatorie, potrivit legii promulgate de Presedintele Traian Basescu, marti, 4 noiembrie. Actul normativ va intra in vigoare dupa 120 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial.


Textul legii mentioneaza ca incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la adoptarea normelor de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa-si asigure impotriva dezastrelor naturale toate constructiile cu destinatie de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora, inregistrate in evidentele organelor fiscale.

Sumele asigurate pentru cele doua tipuri de locuinta sunt:

- Tip A - constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic - 20.000 euro

- Tip B - constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic - 10.000 eur

Gestionarea asigurarilor obligatorii se va face prin intermediul societatii de asigurare-reasigurare, Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

Sursa: www.bursaasigurarilor.ro
--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata