joi, 28 august 2008

Pentru ce as vrea asigurare CASCO?

Din pacate in momentul de fata numarul masinilor a crescut foarte mult, ceea ce mareste sansa fiecarui autovehicul de a fi in pericolul implicarii intr-un accident. Dupa cum stiti, in majoritatea cazurilor, la producerea unui accident exista o parte invinuita de producerea accidentului prin nerespectarea regulilor de circulatie, iar in aceste cazuri cel invinuit nu este despagubit de asigurarea RCA. In acest caz asigurarea CASCO devine o completare la cea RCA si poate asigura despagubirea celui invinuit. Asigurarea CASCO, pe langa acoperirea pagubelor celui invinuit mai poatea acoperi si pagubele in cazulul furtului de autoturisme si producerea de daune asupra acestuia cu autor necunoscut (gasita zgariata sau lovita in parcare, etc.).

Care sunt avantajele incheierii asigurarii CASCO prin intermediul FIIASIGURAT.ro?

Pe site-ul nostru va puteti documenta pe scurt asupra tuturor aspectelor legate de asigurarea autoturismului Dumneavoastra, prin compararea diferitelor oferte ale principalelor societati de asigurare. Puteti compara atat facilitatile oferite cat si valorile primelor de asigurare si ratele de plata.
In sustinerea Dumneavoasta vin si specialistii nostrii care va pot consilia in alegerea celei mai avantajoase variante, conform doleantelor si asteptarilor Dumneavoastra. Ce este mai comod decat sa ne contactezi prin intermediul formularului de pe site, pe e-mail sau pe telefon si noi venim la Dvs la birou, acasa in cel mai scurt timp posibil. Oriunde in Constanta!!!

Ce autovehicule se pot asigura?

Asiguratorul asigura persoanele fizice si juridice numite asigurati in schimbul platii primelor de asigurare de catre acestea, pentru pagubele produse, ca urmare a producerii riscurilor asigurate. Polita de asigurare CASCO poate asigura toate autovehiculele inmatriculate sau in curs de inmatriculare in Romania, care sunt in stare de functionare, au o stare de intretinere buna si nu prezinta avarii ale caroseriei si ale pieselor casabile. Autovehiculul pentru care se solicita asigurarea Casco trebuie sa aiba inspectia tehnica valabila. Se asigura autovehicule, vehicule pentru transporturi terestre de bunuri sau persoane, actionate pe principiul motorului, precum si altele, construite si echipate pentru diverse destinatii speciale. Remorcile si semiremorcile se pot asigura separat.
Asigurarea se incheie numai pentru riscurile prevazute prin polita incheiata, cu fransizele, excluderile, extinderile, clauzele speciale prevazute expres in aceasta si in suplimentele de asigurare.

Cum se calculeaza suma asigurata?

Prin suma asigurata se intelege valoarea maxima a despagubirilor ce se pot acorda in baza politei de asigurare.
Pentru a calcula suma asigurata a autovehiculului trebuie in primul rand sa se cunoasca valoarea de nou a acestuia. Pentru autovehiculele de pana la un an vechime si aflate la primul proprietar, valoarea de nou este valoarea de factura cu toate taxele incluse. Pentru autovehiculele second hand valoarea de nou se determina conform cataloagelor specializate; mai putin uzura, stabilita in raport cu vechimea acestuia.
In baza valorii de nou a autovehiculului si a vechimii acestuia se calculeaza apoi suma asigurata (valoarea reala).

Ce este fransiza?

Fransiza este partea din fiecare dauna (calculata ca parte fixa sau procent din suma asigurata) stabilita prin contract, suportata de Asigurat. Fransiza se stabileste si se consemneaza in polita CASCO, in aceeasi valuta ca si suma asigurata.
Fransiza poate fi suma fixa sau cota procentuala si de obicei nu depaseste 0,5–1% din suma asigurata. Asiguratul va suporta astfel costurile pentru o parte din dauna suferita, chiar daca are incheiata o asigurare Casco; prin acesta se incerca responsabilizarea soferilor.
Concret, daca soferul asigurat opteaza pentru o fransiza de 10%, in cazul in care automobilul este distrus integral, iar asigurarea Casco pe care o asiguratul este de 10.000 de euro, firma de asigurari va plati doar 9.000 de euro, iar restul va fi contributia soferului asigurat.
In prezent, pe piata asigurarilor, majoritatea societatilor au impus o fransiza obligatorie la avarii. La cele mai multe societati aceasta fransiza este de 100 euro, dar fransiza poate ajunge la unele societati pana la 350-450 euro.

Incheierea politei de asigurare Casco

Contractul de asigurare se incheie pentru o durata de un an, cu posibilitatea reinnoirii lui succesive cu cate un an. Prima de asigurare este anuala si se plateste integral si anticipat pentru intreaga perioada asigurata dar, se poate plati si in rate subanuale (trimestrial, semestrial), la solicitarea asiguratului.
Polita de asigurare se incheie in baza declaratiilor Asiguratului din cererea-chestionar, numai dupa efectuarea de catre reprezentantul Asiguratorului a inspectiei de risc a autovehiculului (constatarea starii autovehiculului la incheierea asigurarii), inclusiv foto.
Cererea-chestionar, raportul de inspectie al autovehiculului, impreuna cu anexele la polita, clauzele si orice alte declaratii facute in scris de Asigurat, fac parte integranta din polita.
La momentul incheierii politei de asigurare, solicitantul trebuie sa prezinte actele originale ale autovehiculului: certificatul de inmatriculare si cartea de identitate; in cazul autovehiculelor noi, achizitionate direct de la producatorii sau dealerii din Romania, polita se poate incheia si in baza facturii de cumparare si a autorizatiei provizorii de circulatie.
Asigurarea se considera incheiata prin emiterea de catre Asigurator a politei de asigurare si plata primei de asigurare, respectiv a primei rate de prima, de catre Asigurat si este valabila exclusiv pentru autovehiculele si riscurile specificate in polita.

Care sunt riscurile asigurabile?

Ricurile acoperite prin polita de asigurare CASCO pot sa difere de la o societate de asigurari la alta.
Asiguratorul acorda despagubiri in limita sumei asigurate si conform politei de asigurare incheiate, Asiguratului sau, dupa caz, Beneficiarului desemnat, pentru:
  • ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieri, caderi (inclusiv cu prilejul transbordarii), caderea unor corpuri pe autovehicul; incendiu, explozie, afumare, patare, carbonizare sau diverse distrugeri, ca urmare a incendiilor;
  • furtul autovehiculului sau al unor parti componente ori piese ale acestuia, precum si pentru pagubele provocate autpvehiculului ca urmare a furtului sau tentativei de furt;
  • pagubele produse autovehiculului de inundatii, uragan, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalansa de zapada, actiunea mecanica a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de ape;
  • pagubele produse dotarilor suplimentare montate la autovehicul, declarate de Asigurat in cererea-chestionar, a caror valoare este inclusa in suma asigurata a autovehiculului, numai daca aceste pagube au rezultat ca urmare a producerii riscurilor asigurate;
  • cheltuielile efectuate in vederea transportului autovehiculului avariat la atelierul de reparatii care poate efectua reparatia, cel mai apropiat de locul accidentului, sau la locul de adapostire al autovehiculului, daca acesta nu poate fi deplasat prin forta proprie.

Toate societatile de asigurare au in mare aceleasi riscuri acoperite, unele dintre ele avand si alte riscuri acoperite suplimentar, cum ar fi:

  • pagubele produse ca urmare a riscurilor asigurate partilor componente sau pieselor autovehiculului in timp ce acestea se aflau demontate in vederea efectuarii reparatiei sau intretinerii (nu este prezenta la toate societatile de asigurare);
  • pagubele produse autovehiculului ca urmare a masurilor luate pentru salvarea lui;

Care riscuri sunt excluse din asigurare?

Nu sunt cuprinse in asigurare si, deci nu se acorda despagubiri pentru:
pagubele cauzate autovehiculului de intretinerea necorespunzatoare sau de o utilizare improprie destinatiei acestuia, cele cauzate prin intrebuintare, functionare, uzare ori ca urmare a defectelor de fabricatie ale materialului sau pieselor (inclusiv amplasarea gresita), influentei temperaturii asupra motorului autovehiculului (de exemplu ca urmare a inghetarii apei din instalatia de racire), precum si cele produse motorului, cutiei de viteze sau diferentialului ca urmate a lipsei sau insuficientei ungerii ori supraincalzirii;
  • pagubele produse prin actiunea curentului electric asupra oricaror componente ale instalatiei electrice;
  • pagubele produse dotarilor suplimentare montate la autovehicul, daca nu au fost declarate de Asigurat in cererea-chestionar si valoarea acestora nu a fost inclusa in suma asigurata a autovehiculului;
  • pagubele de orice fel produse autovehiculului ca urmare a patrunderii cu acesta in locuri inundate;
  • pagubele indirecte (de exemplu: reducerea valori autovehiculului dupa reparatie, pierderi cauzate de lipsa folosintei autovehiculului, etc.);
  • partea din paguba care s-a marit ca urmare a neluarii masurilor pentru limitarea acesteia;
  • pagubele produse acelor parti componente ale autovehiculului ce erau avariate la incheierea asigurarii si sunt mentionate in raportul de inspectie al acestuia, care nu au fost remediate de Asigurat si constatate de Asigurator pana la data producerii riscului asigurat;
  • inlocuirea anumitor piese avariate ale caroseriei autovehiculului asigurat, aflat in perioada de garantie,pentru remedierea carora, desi reparatia este tehnic posibila si nu afecteaza siguranta circulatiei,unitatea reparatoare impune inlocuirea piesei in scopul mentinerii garantiei;
  • pagubele produse oricarui subansamblu sau parti componente ale autovehiculului prin nerespectarea normelor privind incarcarea amararea marfii pe timpul transportului;
  • pagubele produse pieselor de rezerva, huselor, prelatelor (cu exceptia celor montate la autovehiculele cu coviltir), combustibililor sau oricaror altor bunuri existente in autovehicule;
  • pagubele cauzate atat exteriorului cat si interiorului autovehiculului, de actiunea substantelor corozive;
  • pagubele cauzate de incendiu sau explozie produse prin folosirea flacarii deschise, inclusiv la repararea autovehiculului;
  • cheltuielile facute pentru remedierea unor reparatii nereusite, precum si cele pentru transformarea sau imbunatatirea autovehiculului in comparatie cu starea lui anterioara producerii riscului asigurat;
  • cazul in care Asiguratul nu a instiintat in scris Asiguratorul, in termenul prevazut in contractul de asigurare si a procedat la repararea autovehiculului fara acordul Asiguratorului, inainte ca reprezentantul acestuia sa efectueze constatarea pagubei;
  • pagubele produse autovehiculului de:
    • razboi(declarat sau nu), invazie sau actiunea unui dusman extern, razboi civil, revolutie, rebeluine, insurectie, dictatura militara, conspiratie, greve, tulburari civile, terorism;
    • explozie atomica, radiatii sau infestari radioactive ca urmare a folosirii energiei atomice sau materialelor fisionabile;
    • poluare sau contaminare de orice natura si din orice cauza;
  • pagubele produse autovehiculului, in cazurile in care:
    • accidentul a fost produs cu intentie;
    • accidentul a fost produs in timpul conducerii autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice, precum si in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri, sau in timpul comiterii altor infractiuni;
    • accidentul a fost produs in timpul cat autorul infractiunii incearca sa se sustraga de la urmarire;
    • autovehiculul nu avea certificat de inmatriculare valabil sau o autorizatie de circulatie valabila;
    • in momentul accidentului, autovehiculul era condus sau actionat de o persoana fara permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule, ori dupa ce permisul de conducere I-a fost retras, anulat sau retinut in vederea anularii, ori ca urmare a suspendarii dreptului de a conduce.
  • Prevederile de la ultimele doua alineate nu se aplica daca autovehiculul asigurat era furat.
  • furtul sau tentativa de furt, daca la politie nu s-a inregistrat o reclamatie in acest sens, precum si in cazul in care la comiterea furtului sau a tentativei de furt au luat parte persoane din familia Asiguratorului-persoana fizica, ori in cazul Asiguratului-persoana juridica, prepusii acesteia;
  • cazurile in care Asiguratul a incredintat, cu consimtamantul sau, autovehiculul asigurat unei persoane care, refuza sa i-l restituie;
  • cazurile in care persoana cuprinsa in asigurare a favorizat producerea riscurilor asigurate sau a diminuat posibilitatea de reducere a urmarilor acestora.

Formular cotatie asigurare CASCO

Pentru a afla valoarea asigurarii CASCO la partenerii nostri puteti accesa printr-un click aici. Dupa ce ati completat formularul unul dintre membrii echipei noastre va va contacta si va va comunica tarifele, iar daca sunteti din Constanta si doriti sa comandati veti beneficia de asemenea si de transport gratuit!

--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata