marți, 7 octombrie 2008

DIN IULIE 2009, VOM FI OBLIGATI SA NE ASIGURAM LOCUINTELE

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor va deveni operationala la 1 iulie 2009, daca va trece miercuri de votul final din Camera Deputatilor, care este forul decizional.

"Proprietarii trebuie sa contracteze polite de asigurare obligatorie de locuinte incepand cu 1 iulie 2009", a explicat Radu Popescu, consilier in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), citat de NewsIn.

El a adaugat ca legea va intra in vigoare la 120 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

Actul normativ a fost adoptat luni, pe articole, de Camera Deputatilor, urmand sa primeasca votul final miercuri, dupa ce a trecut de Senat in noiembrie 2007.

El a amintit ca proprietarii care nu isi asigura locuinta risca o amenda de 500 lei, in conditiile in care prima obligatorie este de numai 10 euro in cazul locuintelor tip B si de 20 euro in cazul locuintelor tip A.

Potrivit proiectului, suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele tip A si de 10.000 euro pentru locuintele tip B.

Popescu a aratat ca legea are un puternic caracter social, deoarece persoanele care nu pot plati aceasta polita vor fi subventionate de Guvern.

Sursa: Ziare.com

--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata