luni, 13 octombrie 2008

POLITELE RCA SI CASCO, MAI SCUMPE DE LA 1 IANUARIE

Deprecierea leului si pierderile uriase pe segmentul auto inregistrate de asiguratori vor creste costul politelor RCA si Casco cu 50% si respectiv 30%.

De la 1 ianuarie majorarile erau preconizate la 40% si 20% pentru cele doua tipuri de asigurari.

Astfel, RCA va ajunge sa coste intre 120 si 150 de euro, informeaza Gardianul.

Brokerii sustin ca pretul la polite nu va scadea pentru a compensa deprecierea leului, intrucat devalorizarea leului atrage de la sine cresterea produselor de asigurare care au pretul stabilit in lei si, daca nu se stabilizeaza cursul, primul produs care se va scumpi este RCA-ul.

O polita RCA a costat in acest an intre 80 si 100 de euro, cu mult mai mult decat in anii anteriori. Potrivit brokerilor de asigurari, acest tip de polita ar putea creste, in 2009, undeva intre 120 si 150 de euro, in functie de masina si de asigurator.

Operatorii din piata spera ca, odata cu cresterea acestor asigurari, soferii vor fi ceva mai receptivi si mai atenti in trafic.

Un alt motiv care va determina cresterea tarifelor la politele RCA este marirea pragului pentru limita de raspundere. Numai pentru anul viitor aceasta se va dubla, ajungand la 1,5 milioane de euro.

La Casco insa, scumpirea politei este influentata de pretul pieselor si de pretul manoperei.

Articol preluat de pe www.bursaasigurarilor.ro
--
Fiiasigurat.ro - Consultanta si asigurari cu comanda online RCA, CASCO, Imobile, de viata